Deel je passie!

Naast alle diverse vormen van motorsport, zijn er ook andere manieren om motoren te waarderen. Er zijn namelijk mensen die een grote passie hebben voor de motorfiets zelf. Deze mensen willen deze passie graag met andere mensen delen. Vaak gaat het dan over een bepaald merk motorfiets, zoals de Harley Davidson, een merk dat veel fans in Nederland, België en eigenlijk ook de rest van de wereld heeft. Het kan echter ook gaan over alle diverse motorfietsmerken waar liefhebbers kunnen praten over hun eigen motorfiets en de motorfietsen die ze graag zouden willen hebben. Deze clubs maken dan samen uitstapjes op hun eigen motorfiets en gaan samen naar Bikers dagen of andere soorten evenementen.

Mocht u zelf erg enthousiast zijn geraakt over motorfietsen, bekijk dan hierbeneden het overzicht van een aantal grote motorclubs in België. Als u in het bezit bent van een motorfiets, graag een motorfiets wilt hebben en/of denkt dezelfde mentaliteit te hebben als vele andere ‘bikers’, is het mogelijk om je bij een bepaalde motorclub te voegen. Het is immers altijd leuker om een passie met anderen te delen!

M.V.C. The Crew

Deze motorclub werd opgericht door een groep vrienden en is een van de clubs die geen enkele verwachting of eis stelt. Het doel van deze club is het verzamelen van zo veel mogelijk leden die hun passie op de weg met elkaar willen beoefenen. Het maakt bij deze club niet uit hoe oud je bent of met welk type motor je rijdt. Deze club wil met behulp van evenementen en uitstapjes een mogelijkheid bieden om hechte vriendschappen op te bouwen met mensen met dezelfde interesses.

Blue Bikers

Deze vereniging is enkel bedoelt voor politieagenten die een passie hebben voor motorrijden. De voorwaarde van deze club is dat je in actieve dienst moet zijn bij de lokale of federale politie. Daarnaast spreekt het voor zich dat leden zich aan de wet houden! De club organiseert uitstapjes en evenementen voor hun leden.

BOM Berlare

BOM staat voor Berlaarse Oldtimer Motorvrienden. De club zet zich in voor het bewaren van de geschiedenis van de motorfiets. De leden scheuren dan ook rond op oude modellen, ook wel oldtimers genoemd. De club stimuleert eveneens het opbouwen van hechte vriendschappen.

Black Hawks MC

Deze club bestaat al sinds 1987. De club is in de jaren na de oprichting uitgegroeid tot een van de grootste motorclubs van Vlaanderen. Deze club zet zich in voor ongeveer dezelfde dingen als de bovengenoemde club. Vriendschap en het delen van passie.

1%MC

Deze term is niet de naam van een motorclub, maar de naam van een bepaald type motorclub. Leden van zo’n 1%MC (1% Motor Club) of OMG (Outlaw Motorcycle Gang) hebben wel degelijk een passie voor hun rijtuigen, maar staan bekend om hun gedrag tegenover de wet. De wet wordt door deze clubs vaak ook niet opgevolgd. Bij verschillende 1%MC’s is er dan ook sprake van gewelddadige rivaliteit die in verschillende landen ook dodelijke resultaten heeft opgeleverd.

Lid worden van zo’n club is in de meeste gevallen ook moeilijk, omdat huidige leden willen zien of je wel echt serieus over je lidmaatschap bent. Daarom is er in de meeste gevallen sprake van een proeftijd van een jaar voordat je officieel lid kunt worden. Voor een gezellige mogelijkheid om vriendschappen op te bouwen is het in dit geval misschien slimmer om je bij één van de andere bovengenoemde motorclubs te voegen.