Wedden dat…

Net als bij de meeste sporten, is het bij de rally races mogelijk om geld in te zetten op de uitkomst van een bepaalde race. Dit kun je online doen op officiële gok websites zoals Unibet Wedden, Betfirst en Bet777, die ook binnen België actief zijn. Het is in deze gevallen mogelijk om geld in te zetten op je favoriete racer voor één bepaalde wedstrijd, één deel van een rally of zelfs voor het gehele rallyseizoen. Dit wedden kan er voor zorgen dat je nog meer betrokken raakt bij het volgen van een bepaalde rally. Omdat je zelf geld hebt ingezet op de uitkomst (zet nooit meer in dan je kunt veroorloven!), wordt de uitkomst van een wedstrijd voor jou als persoon ook belangrijk. Het is dan tevens mogelijk om met behulp van je favoriete sport en je favoriete racer een leuk zakcentje bij te verdienen. Let er op, in het geval dat dit je interesseert, dat je verantwoord met deze websites om gaat. Het is immers alleen bedoelt voor jouw eigen plezier en niet om je in de problemen te brengen.

In sommige gevallen is het ook mogelijk om mee te doen aan live-wedden, als de gok website waar jij lid van bent of wordt heeft besloten om bepaalde rally’s live uit te zenden. Op deze manier wordt het dan mogelijk om eerst een deel van de rally te bekijken voordat je besluit je geld op een bepaalde racer te wagen. Dit geeft je ook meteen de optie om een wedstrijd te bekijken die normaal gesproken niet op televisie wordt uitgezonden, waardoor je een exclusieve mogelijkheid krijgt om de sport op een andere manier te ervaren.

Daarnaast bestaan er weddenschappen die ‘outright’ weddenschappen worden genoemd. Deze zijn voor de beginnende sport gokker het makkelijkst te begrijpen. Bij dit type weddenschap zet je voor de wedstrijd geld in op de racer waarvan jij overwinning verwacht. Je moet dus wachten tot het einde van de rally om te weten of jouw verwachting de juiste was. Er staan bij een zo’n weddenschap noteringen naast de racers, die de zwakke en sterke punten van een bepaalde racer vaststellen. Dit is gedaan door de bookmakers van een gok website. Zij hebben verstand van de sport en baseren hun voorspellingen op voorgaande wedstrijden en hun prestaties binnen het desbetreffende seizoen. Op basis van deze noteringen kun je kijken hoe veel geld je precies op een bepaalde racer wilt inzetten.

Een andere manier om mee te doen aan sport gokken is door het gokken op een finishpositie. Dit kun je doen als je hoge verwachtingen hebt van een bepaalde racer, maar toch niet helemaal zeker weet dat hij zal gaan winnen. Bij het wedden op de finishpositie kun je bijvoorbeeld wedden dat hij in de top 3 of zelfs de top 6 zal verschijnen. De noteringen achter de deelnemende racers worden dan lager. Dit betekent dat, hoewel op deze manier wedden een stuk veiliger is, er wel een kleinere winst uit zal komen.

Bijna alle gok websites geven aan dat ze zich inzetten voor verantwoordelijk spel. De gok website Unibet geeft aan een website voor plezier te zijn en wil niet dat gokken jouw leven op een negatieve manier zal beïnvloeden. Ze zetten zich zelfs in voor het geven van advies aan beginnende gokkers en willen je helpen bij het maken van een besluit als het aankomt op gokken. Gokken is immers alleen leuk als je er verantwoordelijk mee omgaat!